Logo
  •  Call 0606 19 777 For Reservations

FOLLOW US ON

Istoria noastră :De ce Smokehouse și BBQ ? (Partea 2)

Aducerea BBQ-lui american în Moldova.

Suntem întrebați de multe ori de ce am hotărât  să deschidem un restaurant ? Dacă cineva din fondatori are vre-o exeperiență in acest domeniu? Răsăunsul este că nimeni dintre fondatori nu a lucrat în acest domeniu înfară de Matt care a lucrat la TacoBell timp de 2 săptămâni(lungi), pe când Vlad și David  nu au nici o experiență în acest domeniu.

Idea originală a fost să începem un business aici pentru a profita de oportunitățile pe care le vedeam peste tot în jurul nostru. BBQ -ul în sine a fost o evolutie a unor  serii de conversații despre abilități, pasiuni și ceea ce am crezut ca este potrivit pentru Moldova.BBQ american este un lucru  unde mulți moldoveni se bucură de un mâncarea tradițional americană, care nu este prea picant sau prea de  nișă pentru ei. Și cui nu-i place berea ?! Moldova încă nu avea un bar de bere artizanală  însă avea cîți-va producători de bere artizanală bună.Noi am simțit necesitatea de a sublinia că atunci când aduni oamenii împreuna servind o bere și BBQ comunitatea este unul dintre rezultate.De aici provine și numele.

De ce numele Smokehouse?

Practic denumirea este semnificativă pe atât pe cât este și simplă.”Smokehouse” din engleză este un loc unde se afumă carnea. Multe restaurante BBQ se numesc “Billy’s Smokehouse” etc acesta fiind un nume des intrebunțat în denumirea restaurantelor BBQ în SUA cât și în restul lumii. Așa că dupa mai multe dezbateri am aflat că nu exitstă un alt Smokehouse în țarile vecine..deci am decis de a crea primul restaurant numit Smokehouse din vecinătate.  

Este BBQ-ul gătit la Smokehouse diferit de ceea ce este sevit în SUA?

BBQ-il nostru este o combinație dintre recetele originale și produsele proaspete locale. Singurul lucru pe care  în mod clasic e utilizat în BBQ-ul american , dar care nu a fost găsit în Moldova este de melasă de zahăr din trestie.In mod traditional acest lucru s-ar fi folosit la gătirea cărnii și ca bază pentru sos și fasole coapte. Soluția fiind inlocuirea cu mierea locală care produce aceaș dulceață și oferă un gust nou, mai localizat. 

Aducerea BBQ-ul american în Moldova a avut provocările sale, dar suntem foarte fericiți că putem împărtăși o parte din cultura americană cu Moldova!

Noroc!

Echipa Smokehouse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *