Logo
  •  Call 0606 19 777 For Reservations

FOLLOW US ON

Istoria noastră , Birocrația (Partea 3)

Deschiderea unui restaurant în Moldova nu este o sarcină ușoară .. mai ales atunci când o faci fără a plăti mită.

Am petrecut un an întreg de lucru pentru a deschide afumătoare, petrecându-ne acest timp lucrând la probleme legate de viză, găsirea unei locații, descurcând procesul de deschidere a unui restaurant, cerințele și crearea unui plan de a face aceste lucruri. În întregime,procesul a durat aproximativ un an de la momentul când am început procesul până când am fost gata să ne deschidem.Multe a fost învățate de-a pe parcursul drumului spre deschidere, numeroasele lupte cu birocratia, cantitate foarte mare de documente, autorizații, ramura de relații cu furnizorii, construirea restaurantului, setarea bucătărie, angajarea lucrătorilor și pregătirea meniului. Ca să nu mai vorbim de mii și mii de stampile.
A fost o perioadă foarte incarcat … de multe ori nu într-un mod bun. În acest proces ne-am dedicat să urmăm standardele de afaceri curate stabilite de Transparency International:

  1. Vom desfășura activitatea noastră în mod corect, onest și deschis.
  2. Noi nu vom da mită, și nici nu va vom trece cu vederea oferire mitei în din partea noastră, pentru a obține avantaje în afaceri.
  3. Noi nu vom accepta mită, și nici nu suntem de acord să le fie acceptată în numele nostru, în scopul de a influența afacerea.
  4. Vom evita de face afaceri cu alte persoane care nu acceptă valorile noastre și care ar putea dăuna reputației noastre.
  5. Vom stabili procesele noastre pentru a evita mita directă sau indirectă, precum și păstrarea și promovarea valorilor noastre.
  6. Ne vom asigura că toată lumea în afacerea noastră și partenerii noștri de afaceri știu principiile noastre.

 

Vom păstra aceste principii chiar si atunci cand acestea devin dificil.

Puteți afla mai multe despre acest lucru pe vizitând această pagină

Noi am creat, de asemenea, un blog care urmărește experiențele noastre de deschidere a unei afaceri în Moldova și toate provocările, nebunia și corupția cu care ne-am confruntat de-a lungul drumului. Verificați-l la  Opensource Entrepreneurship.

Există o mulțime de oportunități în Moldova, dar, din păcate, există o barieră ridicată la intrarea pe piața moldovenească. Dacă sunteți în căutarea pentru o provocare și o experiență complet nouă, apoi începe o afacere în Moldova :).

Noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *