Logo
  •  Call 0606 19 777 For Reservations

FOLLOW US ON

Istoria noastră.

Salut, mă numesc  David și sunt unul dintre cei 3 fondatori al restaurantului Smokehouse.

La fel cum a mentionat “The Oatmeal”,nimeni nu citește aceste pagini scrise de proprietarul restaurantului.Dacă ați vizitat site-ul nostru,și va-ți pierdut puțin în căutarea meniului sau directiilor, vă rog să vă continuați căutarea și să nu îmi permite-ți să vă răpesc din timp.

Sînteți încă aici?Deci înseamnă că totuși ați vrea să aflați cum am ajuns să deschidem un restaurant  BBQ  în Moldova.Istoria noastră începe din Iunie 2012,cînd eu și Matt am ajuns  în Chisinau ca noii introduăși Voluntari Peace Corp.Următorii doi ani noi i-am petrecut în Moldova variind între proiecte pentru tineret,consultații în planificarea afacerilor,și alergând pe la festivaluri  pentru colectarea fondurilor.Peace Corps a fost o Aventura sălbatică ce ne-a trezit dragostea pentru oamenii din Moldova,cultura ,apreciere zilnica și modul  de viață imprevizibil ce decurge aici.Cum a menționat un străin ștând pe gânduri ,oare de ce să alegem Moldova? “Deoarece aici nu te plictisești niciodată” este  adevărat.

De ce un BBQ restaurant?Deci cum încep toate istoriile nostime,a noastră a început cu o bere…emm sau poate două.Era iarna anului 2014,aveam o convorbire despre oportunitățile de business ce există în Moldova,și de ce oamenii nu se folosesc de avantajele lor.Am discutat un timp îndelungat corupția,mediul juridic sarac pentru toate întreprinderile mici,investițiile straine si discutând cu Voluntarii de la Peace Corp, tânarul antreprenor din noi s-a trezit și ne-a venit o ideie.Ce ar fi dacă am rămâne în Moldova după finisarea voluntariatului  și am deschide propriul business?Și dacă am face asta fară sa dăm nici o mita?Ce ar fi dacă am publica tot procesul –toate greutățile prin care treci în drumul spre deschiderea unui business,ca oamenii să înțeleagă cum este intr-adevar ? Ce ar fi..

Și toate aceste întrebări au creat Smokehouse-ul și Open Source Entrepreneurship.

Eu cred că niciodată nu am raspuns la intrebarea “De ce anume BBQ?”.Realitatea constă în aceia că defapt când am decis să deschidem o companie aici ,într-adevăr nu aveam nici o ideie ce ar putea fi. Deci   secretul de a deveni antreprenor pe cinste nu sunt ideile ci modul de realizare a acestora.Noi am avut în plan sa deschidem o companie și apoi sa hotarim cu ce se va ocupa. În timpul procesului,și multor convorbiri,am început sa realizam că pasiunea noastră pentru BBQ și Berea artizanală, ar fi o ideie destul de bună pentru piața Moldovei și pentru un business de success care ne-ar placea foarte mult să îl deschidem.

După ce am hotărât cu conceptul,a venit timpul să ne gândim la parteneri ,și așa l-am întâlnit pe Vlad.De la primele noastre conversații în grup,a fost clar că ne împărtășim pasiunea pentru deschiderea unui restaurant/pub.Fară nici o descurajare ,cu experiența de lucru de 2 saptamini a lui Matt la Taco Bell,noi am inceput să lucram la deschiderea restaurantului Smokehouse.

Dacă sânteți înteresați în detaliile  startupul-ui,procesului de lucru, sau măcar a parții tehnice accesati OSE. Nu aș vrea să discut nici una din astea aici.Cel mai important lucru de spus,este că timpul petrecut in 3, luând decizii în privința restaurantului ,lucrând din greu și ajungând în zilele de azi le datorăm doar suportului  prietenilor noștri și  familiei.Construirea Smokehouse-lui a fost ca ridicarea unui hambar.Majoritatea lucrului si remodelarilor au fost făcute însuși de noi,și o mulțime de prieteni  care au luat în mâini ciocanele,ferestrăiele și pensulele pentru a ne ajuta,ca visurile noastre să devină realitate.

Comunitatea noastră,și comunitatea Smokehouse este creată din echipa noastra,prietenii noștri, familia și toți cei care intră prin ușa localului nostru,comandă bere sau cafea,încep o discutie, și ne fac cei cine sântem.

David Smith

Co-Fondatorul/Manager Smokehouse