Logo
  •  Call 0606 19 777 For Reservations

FOLLOW US ON

Istoria noastră: Începutul (partea 1)

Istoria noastră: Începutul (partea 1)
La sfârșitul primăverii anului 2014, procesul de deschidere a unui restaurant în Moldova a început.
Idea pricipală a fost de a creea ceva nou , centrat pe comunitate  și delicios!

Așa s-a născut ideea de a începe un restaurant BBQ, petru că este ceva unic american, dar în acelaș timp nu prea diferit mâncarea mâncată în Moldova.

Smokehouse are trei fondatori, 2 americani(David & Matt) și un moldovean(Vlad), toți trei provin din medii diferite și au istorii diferite despre cum au ajuns unde sunt astăzi.Puteți verifica fiecare dintre profiluri pe site-ul Smokehouse.

Motivul principal pentru începerea bussinesului a fost de a dovedi că e posibil sa faci bussines in Moldova în mod corect care nu plătește mită și plătește impozite.

Un alt motiv a fost că ar fi o provocare distractivă de a deschie un restaurant  și de a aduce BBQ-ul autentic american în Moldova pentru a împărtăși cultultura și bucatele americane.

Calea parcursă petru a dechide restaurantul nu a fost deloc ușoară, a fost nevoie de un an de luptă cu corupția locala, birocrația și furnizori nestabili.
A fost, de asemenea, și o provocare creativă de a aduce rețetele americane în Moldova, găsire ingredientelor și echipamentului corect, cum ar fi un aparatu de afumat carna.Precum și construirea restaurantului care ar avea o atmosfera identica restaurantelor BBQ găsite în America.

Cu toate că a fost un drum greu de a începe și deactiva zi cu zi, Smokehouse este mândru să spună că ei au rămas fideli principiilor și pasiunii lor.Suntem recunoscători pentru toți cei care ne-au ajutat de-a lungul drumului și clienților noștri care fac posibile toate aceste lucruri!

Citește mai multe despre procesul e deschidere a unui restaurant în moldova la Opensource Entrepreneurship.

Câteva amintiri a fondatorilor în timp ce lucrau la deschiderea :

Vlad:Înaite de ai întâlni pe David și Matt , nu aveam nici cea mai vagă idee depre ce reprezintă BBQ-ul american și berea artizanală.Știam doar că BBQ este ceva gen „shashlik” , și despre berea pe care o găsești în Moldova la scară largă brună/blondă.De asemenea în timpuș planificăii restaurantului ne-am decis să folosim palete de lemn pentru decorare, palete arse dacă  e să fim specifici. Am găsit paletele de lemn ce ni se potriveau , dar ele erau foarte umede, țin minte acest miros până acum!Uscarea lemnului iarna aproape fără căldură poate fi numită o experiență unică.Dar a ieșit bine până la urmă.

Matt: Lacquer. Lac. лак.Era pretutindeni și parea să nu se mai termine.Aveam atât de mult lemn de vopsit și atât de multe straturi de lac.

Matt: Lacquer. Lac. лак. It was everywhere and never ending. We had so much wood to cover and so many layers of lacquer.Am stricat mai multe perechi de blugi, tricouri, orice altceva am purtat și mâinile mele au fost lipicios timp de multe săptămâni .Doar  lacnon-stop este ceea ce îmi voi aminti de cele mai multe despre momentele noastre de pregătire pentru deschidere.Înot într-un bazin de lac. Vremuri amuzante!

Vă mulțumim că sunteți o parte istoriei noastre 

Noroc!
Echipa Smokehouse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *